Mobilya Kurulumunda Nelere Dikkat Edilir?

27.12.2019
485
Mobilya Kurulumunda Nelere Dikkat Edilir?

İnternet’te satılan mobilyalar genellikle demonte gelir. Mobilyalar evinize geldikten sonra onların kurulumu için bir ustaya ihtiyacınız olabilir ancak siz kendiniz mobilyayı kurmak isterseniz dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır şimdi elimizden geldiğince size bunları anlatmaya çalışacağım.

İlk öncelikle daha önce mobilya kurulumu tecrübeniz yoksa sizi zorlu bir sınav bekliyor olabilir, burada sabretmeniz gerekecek çünkü ufak sabırsızlıklar mobilyanızı kırmanıza neden olabilir.

1. Mobilyanızı Kontrol Ederek Alınız.

Örneğin gardırop satın aldınız, aldığınız dolabın kaç parça kutuyla geldiğini kontrol edecek alınız. Kutuların üzerinde 4/1 4/2 4/3 4/4 şeklinde kodlar yazılı olabilir. Tüm kodları kontrol ederek almanızı tavsiye ederiz çünkü bazen 4/2 kutusunda 2 tane gelmiş olabilir. Bu durumda mobilyanızın kurulumunu tamamlayamadan yeniden parça gelmesini bekleyebilirsiniz. Bu tip ürünlerin kargo süresi uzun sürdüğü için sizi çileden çıkartabilir.

2. Ürünleri Kutusundan Dikkatli Açınız.

Örneğin ayna kapaklı bir dolap aldınız. Ayna kutu içerisinde dikkatsiz şekilde konulmuş olabilir siz kutuyu dikkatsizce açtığınızda Allah göstermesin size zarar verebilir veya aldığınız ürün lake özel boyalı ürün olabilir. Bıçakla-makasla açarken yanlışlıkla ürünü çizebilirsiniz. Dikkatli olmakta fayda var..

3. Montaj Aparatlarını Ayırın

Genellikle mobilyanın montaj malzemeleri-aparatları bir poşetin içerisinde karışık olarak gelir. Tüm aparatları bir birinden ayırarak çalışma alanınızı genişletebilir, zamandan tasarruf edebilirsiniz.

4. Acele Etmeyin.. Şemayı İnceleyin

Bir çok demonte mobilyanın içerisinde şemalar mevcuttur. Montaja başlamadan önce şemayı dikkatlice inceleyin. Şema’da belirtildiği gibi montaj yapınız. Acele etmeyiniz, varsayımla iş yapmayınız, tam emin olduktan sonra montaj işlemine başlayınız.

5. Sabırlı Olunuz..

İşin içine girdikten sonra canınız sıkılabilir, şema doğru düzgün göstermiyor olabilir bu tip durumlarla karşılaşıyoruz ama siz siz olun sinirlenmeyin, sabırlı olun varsa ürünün montaj videosu onu seyrederek kafanızı karıştıran yerleri inceleyin..

6. Karar Veriniz..

Mobilya kutularını açtınız, tüm parçaları ayrı ayrı yerlere koydunuz, montaj şemasını inceleyip işe başladınız. Eğer kurulumu kurallarına göre gidiyorsanız sonucunda istediğiniz ürüne ulaşacaksınız demektir. Eğer bir şeylerin yanlış gittiğini veya bu iş sizi çileden çıkarttığını düşünüyorsanız profesyonellerden yardım almaktan lütfen çekinmeyiniz. Dilerseniz bizlerden telefonla destek alabilir veya profesyonel ekibimizden montaj için randevu alabilirsiniz. Size yardımcı olacağımızdan, işimizi severek yaptığımızdan ve size en iyi şekilde hizmet sunacağımızdan hiç kuşkunuz olmasın

Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ürün ve Hizmetlerimiz Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bizi Arayabilirsiniz: